Wednesday, December 27, 2006

Music for a better living #180

Ο Χάρολντ Κρικ ζει μόνος. Τρώει μόνος, κοιμάται μόνος, ξυπνάει μόνος. Βουρτσίζει τα δόντια του το πρωί, μετράει τα βήματά του καθώς τρέχει να προλάβει το λεωφορείο, κάνει ένα μικρό διάλειμμα για καφέ στο γραφείο και επιστρέφει στο σπίτι για να κοιμηθεί. Ο Χάρολντ Κρικ πρόκειται να πεθάνει. Ως χαρακτήρας ενός βιβλίου που ακόμη δεν έχει φινάλε! Η συγγραφέας του δεν ξέρει πως είναι ένας αληθινός χαρακτήρας. Δε φαντάζεται πως κάθε φορά, σε κάθε βιβλίο της, διαπράττει μια μορφή ανθρωποκτονίας. Δεν ξέρει πως εκτός από την τραγωδία, στη ζωή υπάρχει και το αστείο. Το συναισθηματικά θετικό. Το χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα άγγιγμα. Και τόσα άλλα πράγματα που καταπολεμά με ψυχρότητα το creator’s block.

Spoon - The Book I Write

Για τις στιγμές που, γράφοντας, θυμόμαστε να φλερτάρουμε μονάχα με το δραματικό. Το απέλπιδο. Το στριμμένα και δακρύβρεχτα «λυτρωτικό».

Ο Χάρολντ Κρικ είναι ο βασικός χαρακτήρας του «Stranger Than Fiction». Άλλη μια από τις σημαντικότερες ταινίες της φετινής σεζόν. Στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 11 Ιανουαρίου.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home