Wednesday, February 07, 2007

Music for a better living #194

Οι Gus Gus σχηματίστηκαν το 1995 στο Reykjavik. Η αρχική σύνθεση της «μπάντας» αποτελούνταν από 11 άτομα, ελάχιστοι από τους οποίους γνώριζαν το παραμικρό περί μουσικής! Το 1997 κυκλοφορούν το «Polydistortion» υπό την προστασία του label της 4AD. Δέκα χρόνια μετά, εντελώς άφθαρτο από το χρόνο, το album αυτό κατατάσσεται άνετα ανάμεσα στα σημαντικότερα στο είδος της ηλεκτρονικής μουσικής ever.

Το 1999 έρχεται το «This is Normal» και η μερική διάσπαση της κολεκτίβας. Το τμήμα των κινηματογραφιστών φτιάχνει μια δική του εταιρεία παραγωγής και ασχολείται κυρίως με διαφημιστικά. Τα περισσότερα από τα μέλη που έκαναν φωνητικά επιλέγουν ν’ ακολουθήσουν σόλο καριέρα, ενώ εμφανίζονται και διάφορα remixes για άλλους καλλιτέχνες (Bjork, Depeche Mode, Sigur Ros). Η ανθολογία instrumental κομματιών με τίτλο «Gus Gus vs T-World» δεν κρύβει την αβεβαιότητα για το μέλλον και τον προσανατολισμό των υπόλοιπων μελών. Το «Attention» εκπλήσσει τους εναπομείναντες fans το 2002, έστω κι αν η στροφή προς τη dance σκηνή έχει «καπελώσει» τους παρελθόντες πειραματισμούς.

Οι President Bongo, Biggi Veira και Earth είναι πλέον ότι απέμεινε από τους Gus Gus. Το νέο τους album τιτλοφορείται «Forever» και κυκλοφορεί στις 26 Φεβρουαρίου. Το «Moss» είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια που περιέχει.

Gus Gus - Moss

2 Comments:

Blogger Estrella_ said...

Δεν ήξερα οτι υπάρχουν ακόμα..

( ο Daníel Αgúst τί έγινε άραγε ; )

Ωραίο τραγούδι αλλά προτιμώ να θυμάμαι τους Gus Gus όπως ήταν παλιά.

10:09 AM  
Blogger vague tourist said...

O Daniel είχε βγάλει προσωπικό το 2005. Είχε καταπιεί ένα αστέρι, λέει. Δεν ήταν σπουδαίο. Όσο για τους Gus Gus, τίποτε δεν θα είναι σαν το πρώτο τους. Αλλά δε μπορείς να τους γυρίσεις και την πλάτη...

4:08 PM  

Post a Comment

<< Home