Sunday, August 26, 2007

Music for a better living #241

Στιγμιότυπα από την τρίτη συνεχόμενη μέρα της «δαντικής» Ελλάδος:

Γιατί επιδιώκουν να βρίσκονται ξανά στην εξουσία αυτοί οι άνθρωποι; Εδώ δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει χώρα να κυβερνήσουν ως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να ψηφίσετε Έφη Σαρρή (γιατί σας ενοχλεί ακόμη και το παρουσιαστικό του κυρίου Καρατζαφέρη), μπορείτε κάλλιστα να «σταυρώσετε» το κυβερνόν κόμμα με κάρβουνο. Θα βγει άκυρο αλλά άμα είναι να κάνεις το statement, ας έχεις κι ένα κάποιο στιλ.

Εγώ, πάντως, πιστεύω πως είναι κρίμα που δεν κατεβαίνουν τα κανάλια αντί των κομμάτων στις εκλογές. Επιτελούν ουσιαστικότερο έργο και με αμεσότητα, παρακαλώ. Τραβάς ζόρι; Τους καλείς, σου στέλνουν ένα συνεργείο και, έστω, κερδίζεις μερικά λεπτά (αν είσαι κωλόφαρδος) τηλεοπτικής φήμης.

Ένας φίλος μου τηλεφώνησε χθες με την εντύπωση πως οι καπνοί και η μυρωδιά καμένου έρχονταν από φωτιά στο Πεδίον του Άρεως. Του απάντησα πως ο επόμενος αντεθνικός στόχος θα είναι οι πάπιες του Βασιλικού Κήπου.

«Πρώτος και βασικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η κατάσβεση των πυρκαγιών». Από δελτίο ειδήσεων, μόλις τώρα. Διάβολε. Με αιφνιδίασαν!

Να παρακολουθείτε ειδήσεις στην τηλεόραση, μαθαίνετε και νέες λέξεις: «εγκαυματίας»!!!

Τώρα φταίει και το Υπουργείο Γεωργίας. Στο φινάλε θα φταίει και η Μέριλ Στριπ.

By the way, εμπρηστές, μακριά από το Πήλιο, έχω να πάω σε γύρισμα τον άλλο μήνα.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι πάνω στη φωτιά αυτή τη στιγμή. Και δε βλέπει στο ένα μέτρο. Ο Χάρης Ρώμας και ο Ρένος Χαραλαμπίδης ακόμη να φανούν!

Άναυδοι οι ποδοσφαιρόφιλοι θρηνούν για τη μη έναρξη του Πρωταθλήματος. Όντως. Δεν υπάρχει ιερό και όσιο.

CSS - Let's Make Love and Listen to Death From Above [Spank Rock Remix]

Το άνωθεν remix χορεύεται και ως καλαματιανό.

Άκου το θάνατο. Όλων μας.

8 Comments:

Blogger hasapi grammata said...

Πικρός, εύστοχος και άμεσος.
Η μουσική είναι ένα μέσο για καλύτερη ζωή και μας κάνει -όπως φαίνεται και από το γραπτό σου- πραγματικά σκεπτόμενους ανθρώπους...

Να έχεις μια όμορφη μέρα και να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για όλους μας

3:49 PM  
Blogger vague tourist said...

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Τώρα αναζητώ το διαβατήριο για να πάω ν’ ανανεώσω τη βίζα μου. Αν έχετε και μια καλή νύφη για τη green card...

9:43 AM  
Blogger vague tourist said...

The sequel #1

Δευτέρα πρωί. Έκανα το λάθος και κοιμήθηκα με ανοιχτό παράθυρο. Τώρα γνωρίζω τι θα πει «αναπνευστικά προβλήματα».

Αναρχικά στοιχεία πρέπει να φλίταραν με άρωμα... καρβουνίλας σε όλη την Αθήνα χθες το βράδυ. Θέλουν να μας πείσουν πως κάτι καίγεται.

Επίσης, χθες το βράδυ εμφανίστηκε και ο κύριος Δανίκας στις ειδήσεις του Alter. Πρέπει να είναι σοβαρό, δηλαδή.

Και ο κύριος Πολύδωρας έκανε δηλώσεις. Στα λευκά. Εγώ, πάλι, νόμιζα πως στα λευκά ντύνονται οι «άλλοι», αυτοί που τους μαζεύουν, ξέρετε...

Αν καταφέρουν να κρατήσουν τις φωτιές αναμμένες μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής, θα έχουμε εβδομάδα πένθους. Σωστά; Ε, να δείτε που οι δημόσιοι υπάλληλοι θα απαιτήσουν να το «γιορτάζουν» με μια εβδομάδα αργίας.

Ένας βουλευτής της ΝΔ είχε πάει, λέει, στην αρχαία Ολυμπία και ήταν όλα εντάξει. Ναι, στο βαθύ σκοτάδι, η μαύρη γη δεν σου κάνει καμία εντύπωση.

Επίσης, χθες το βράδυ ανακαλύψαμε πως το μάρμαρο δεν καίγεται. Κάτι ήξεραν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι που έχτιζαν με δαύτο.

Φαντάσου, δηλαδή, να βρίσκεσαι στην αρχαιότητα και να σκοντάφτεις με τη δάδα στο χέρι... Και να αργεί και το ελικόπτερο!

Ήρθε η ώρα να επιστρατεύσω τις μαντικές μου ικανότητες: στους εκατό νεκρούς θα «σκάσει» και ο τηλεμαραθώνιος.

9:45 AM  
Blogger vague tourist said...

Θα την πω την αμαρτία μου. Τώρα που έχουν κρυφτεί όλοι της ΝΔ από τα «παράθυρα» και τα σχετικά, θα με πιάσει ένα στερητικό. Φαντάζεσαι την καθημερινότητά σου χωρίς Φάνη Πάλλη-Πετραλιά; Ποιος θα μου μιλήσει τώρα για τον «προσβάσιμο τουρισμό»* στην Πελοπόννησο;

* Είναι κάτι σαν εκείνα τα «ασύμμετρα» που ήρθανε στον τόπο μας και μας απειλούν, οπότε καλύτερα να μη ρωτάς...

11:19 AM  
Blogger neutrino said...

ενταξει, επισημως δεν υπαρχουν οι ατακες σου. [προσκυνω] το μονο μαυρο χιουμορ που μπορω να δεχτω αυτες τις μερες.

picture this:
παω απ'τον ΟΣΕ στον αεροδρομιο (γιατι το τραινο σταματησε στη μεση της διαδρομης και γυρισαμε πισω με αλλο τραινο λογω πυρκαγιας), με βερμουδα, κοντομανικο και σαγιοναρες. απο τα νευρα μου και για να ξοδεψω τον χρονο αναμεσα κανω μια βολτα στο κεντρο της Αθηνας -φυσικα το αποτελεσμα ειναι ενα λεπτο στρωμα σταχτης πανω μου. Μπαινω στο αεροπλανο και προσγειωνομαι με ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΗ ΒΡΟΧΗ. ανακατευεται με τη σταχτη πανω μου και αρχιζει να κυλαει και μουντζουρωνομαι ολοκληρη. Ο ταξιτζης (λογω δευτερης ταριφας) δεν με αφηνει ακριβως στο σπιτι και περιφερομαι υπο βροχην με μια μικρη βαλιτσα, σαγιοναρες και καταμουντζουρωμενη στο κεντρο της Θεσνικης.
Με πλησιαζει μια γιαγια και μου λεει: "απ'τις πυργακιες ερχεσαι; σας ειδα στην τηλεοραση".

11:59 AM  
Blogger Μαρκησία του Ο. said...

Επίσης χτες εθεάθη τυπάκος να πλένει βουλευτικό αυτοκίνητο με τη μάνικα του πυροσβεστικού κάπου στην περιοχή.
Ενώ ξενοδόχοι ζητούν 150 ευρώ από τους καμμένους για τους αφήσουν να μείνουν ένα βράδι.

Ασύμμετροοο;;

δεν απαντά...

4:35 PM  
Blogger vague tourist said...

neutrino, σατανική σύμπτωση. Το σχόλιο που είχα αφήσει χθες στου πίθηκα:

- Μπα, αρχίσαμε τη μάσκαρα;
- Όχι, ρε. Είχα πεταχτεί μέχρι το περίπτερο...

Χα!!!

12:16 PM  
Blogger vague tourist said...

Καλά, για τους ξενοδόχους φρίττω. Αλλά ο τυπάκος τι σας έφταιξε, κυρία μου; Με τόση στάχτη στο παρμπρίζ, δεν θα έβλεπε τίποτε οδηγώντας. Τι θέλατε, δηλαδή; Να χάσουμε και βουλευτή; Πόση εθνική τραγωδία ακόμη;

12:23 PM  

Post a Comment

<< Home