Wednesday, March 19, 2008

Music for a better living #271

Οι Blancmange πήραν το όνομά τους από έναν συγκεκριμένο τύπο... πουτίγκας. Σχηματίστηκαν στα τέλη του ’70 από τους Neil Arthur (φωνητικά, κιθάρα), Stephen Luscombe (keyboards) και Laurence Stevens (ο ντράμερ που αντικαταστάθηκε νωρίς από… ένα drum machine). Πρωτοεμφανίστηκαν με το όνομα L360 και συμμετείχαν σ’ ένα compilation για συγκροτήματα που δεν είχαν υπογράψει ακόμη συμβόλαιο με δισκογραφική, ανάμεσα στους Depeche Mode και τους Soft Cell. To 1982 κλείνουν συμβόλαιο με τη London Records και κυκλοφορούν δύο singles που τους φέρνουν κοντά στο top 40 της Μεγάλης Βρετανίας. Προς τα τέλη της ίδιας χρονιάς το debut album τους, «Happy Families», υποστηρίζεται από την επιτυχία του «Living on the Ceiling», το οποίο ανεβαίνει ως το νούμερο 7 στο επίσημο singles chart.

Blancmange - Living on the Ceiling

Ακολούθησαν άλλα δύο top 10 singles και μια διασκευή στο «The Day Before You Came» των ABBA. Κυκλοφόρησαν ακόμη δύο albums, το 1984 και το 1985, για να διαλυθούν ένα χρόνο αργότερα.

Το 7 inch του «Living on the Ceiling» (εισαγωγής από το Happening της Χαριλάου Τρικούπη) το φυλάω ακόμη σαν θησαυρό. Τέτοιο κόλλημα με το κομμάτι...

Να προσέχετε ότι αγαπάτε. Καληνύχτα.

3 Comments:

Blogger Stratos Bacalis said...

Thanks για το κομάτι... το "τελείωμά"σου με ανησύχησε, επλίζω όλα καλά.

11:46 AM  
Blogger vague tourist said...

Τίποτε κακό, don't you worry. Φιλική συμβουλή είναι.

1:17 PM  
Blogger Stratos Bacalis said...

Χαίρομαι!

1:09 AM  

Post a Comment

<< Home