Tuesday, May 13, 2008

Music for a better living #280

Εμφανίζονται ως τρίο στο διαγωνισμό τραγουδιού Melodifestivalen της Σουηδίας. Ήταν 1979 και τους έλεγαν ακόμη Ola+3. Δεν κερδίζουν, όμως, η συνεργασία τους σταθεροποιείται και η ονομασία της εξαμελούς (με τον keyboard-ίστα Tim Norell να μην εμφανίζεται ποτέ σε live ή εξώφυλλα δίσκων!), πλέον, μπάντας τους αλλάζει σε Secret Service. Το πρώτο album, που κυκλοφορεί την ίδια χρονιά, γίνεται χρυσό στη Σκανδιναβία και το 1982 έχουν το μεγαλύτερο hit της καριέρας τους σε ολόκληρη την Ευρώπη με αυτό το τραγούδι.

Secret Service - Flash in the Night

Στα μέσα της δεκαετίας του ’80, οι Norell και Ola Håkansson αρχίζουν να γράφουν και να κάνουν παραγωγή για λογαριασμό διαφόρων καλλιτεχνών της χώρας τους (μέχρι και με την Agnetha των ABBA), ενώ η μπάντα διαλύεται οριστικά το 1987. Αυτά τα δύο μέλη των Secret Service, μαζί με το νεοφερμένο Anders Hansson, εξελίσσονται σε mega τρίο παραγωγών της Σουηδίας. Το 1992, ο Håkansson ιδρύει την Stockholm Records και οι τρεις τους είναι υπεύθυνοι για αρκετές από τις επιτυχίες των Cardigans και των Army of Lovers.

Τους θυμήθηκα βλέποντας την πρώτη αριστουργηματική ταινία του 2008, καθώς το «Flash in the Night» ακούγεται σε μια απόλυτη σκηνή ανθολογίας για το είδος του φιλμ. Περισσότερες λεπτομέρειες το χειμώνα.

Τρελό σουηδικό trip or what;

Υ.Γ. Ο τουρίστας μετακομίζει Γαλλία μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας κι ως τότε θα έχει χρόνο μόνο για ταινίες. Take care. Και όνειρα γλυκά...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home