Sunday, June 29, 2008

Music for a better living #285

Νοσταλγώντας καλοκαίρια κι εποχές όπου ακούγαμε τραγούδια, τα οποία έχουν γίνει ένα με παλιές φωτογραφίες ή τις θολές εικόνες από αναμνήσεις που παλεύουμε να συγκρατήσουμε, μαζί με στίχους που ακόμη μας κάνουν ν’ ανοιγοκλείνουμε τα χείλη... Κοινώς, ποτέ καλοκαιράκι χωρίς τους Beloved.

The Beloved - Missing You

Ξεκίνησαν ως η τετραμελής μπάντα The Journey Through στα μέσα της δεκαετίας του ’80, λιγόστεψαν σε μέλη καθώς η επιτυχία δεν ήρθε ποτέ και, κάπου στα 1988, ο Jon Marsh και ο Steve Waddington παρασύρονται από το rave κλίμα της εποχής στο Λονδίνο και αλλάζουν προσανατολισμό και ήχο. Το χορευτικό ambient cool του «The Sun Rising» εισβάλλει σε heavy rotation στο ευρωπαϊκό MTV, ακολουθούμενο από το international σουξέ του «Hello». Όλα προερχόμενα από το πρώτο τους album, το «Happiness» (1990), μια πραγματική Βίβλο της dance/pop σκηνής μέχρι σήμερα. Άλλα δύο singles (το «Your Love Takes Me Higher» και το επικά λυρικό «Time After Time») προκύπτουν από το ίδιο album, το οποίο την ίδια χρονιά θα αποκτήσει κι ένα «αδελφάκι», τη remix version του με τίτλο «Blissed Out» (εδώ περιέχεται το non album track «It’s Alright Now», μεγάλη προσωπική πώρωση και για πολλά χρόνια επίλογος σε DJ sets).

To 1993, ο Marsh και η σύζυγός του Helena εμφανίζονται ως οι Beloved και το album τους «Conscience» απογοητεύει τους κριτικούς με την απλότητα ή την αφέλειά του. Το πρώτο single, «Sweet Harmony», συνοδεύεται από κάποιο σχετικό controversy, καθώς στο music video εμφανίζονται επιμελώς... γυμνοί ο Marsh και κάμποσα μοντέλα. Ο ήχος τους γίνεται όλο και περισσότερο χορευτικός, με αποκορύφωμα το album «Χ» (1996), με το οποίο κλείνουν και την καριέρα τους. Εκεί περιέχεται το «Missing You», που θα συνοδεύει πάντοτε ένα αίσθημα νοσταλγίας για τους Beloved.

Φήμες (και μόνο, τελικά) θέλουν το συγκρότημα να επιστρέφει με νέο δίσκο εδώ και μερικά χρόνια, ενώ ο Marsh είναι πλέον περισσότερο αφοσιωμένος στην οικογένειά του και τις εμφανίσεις του ως DJ (έχει κυκλοφορήσει και μερικές mixed συλλογές στα zeroes).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home