Monday, October 13, 2008

Music for a better living #302

Δελτίο Τύπου: ELECTRICAL [Adventures in synth... anything]

Από την εμφάνιση του πρώτου Moog synthesizer (1964) μέχρι τα scratching effects των Νεοϋορκέζων hip hop DJ’s των seventies, στην έκρηξη του 1977, με το «I Feel Love» της Donna Summer και το «Trans-Europe Express» των Kraftwerk. Από τα πλήκτρα των πρώτων drum machines της Roland στις αρχές των eighties, μέχρι τη γέννηση της electro από τον Afrika Bambaataa (παραδόξως, σαμπλάροντας Kraftwerk), στα 1982, και το κορυφαίο σε πωλήσεις 12inch του «Blue Monday» (1983) των New Order.

Στο πέρασμα τουλάχιστον τριών δεκαετιών, η εξέλιξη της ηλεκτρονικής μουσικής δεν έπαψε να εκπλήσσει, παράγοντας ότι πιο... εκτροχιασμένο αλλά και υγιές προς ανάπτυξη και ξεδίπλωμα σε ακόμη περισσότερα παρακλάδια υπο-ειδών. Πότε πηγαίνοντας μπροστά, πότε νοσταλγώντας ή επαν-εφευρίσκοντας το παρελθόν, έως και με μια κάποια νοσηρή προσήλωση σε αυτό το τελευταίο.

Ο synth-ετικός ήχος συναντήθηκε με τα πάντα μουσικά. Disco, new wave, krautrock, electropop, italo, new romantics, industrial, ambient, dark wave, hip hop, house, acid house, techno, dub, jungle, electroclash, ebm.

Our electrical friends, σχεδόν από κάθε στρατόπεδο, από τα τέλη των seventies μέχρι σήμερα, θα επιχειρήσουν την ανακωχή πάνω στην πίστα του Second Skin, σε μια διόλου γραμμική διαδρομή με την ιστορία τους, όπως τη θυμάται το απρόβλεπτο μυαλό του Ηλία Φραγκούλη (MAD TV) στα decks.

ELECTRICAL
Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008.
After midnight.
Στο Second Skin Club.
Κωνσταντινουπόλεως 78 & Ιερά Οδός.
Γκάζι.
Αθήνα.

Supported by: MAD TV / EBM.GR / MIXTAPE.GR

Selected listening: Propaganda - P Machinery (Beta Mix)

1 Comments:

Blogger Stratos Bacalis said...

Propaganda rule!!!

11:47 AM  

Post a Comment

<< Home