Wednesday, October 17, 2007

Music for a better living #251

«Αιχμηρά απαισιόδοξη καταγραφή της ζωής του ιδανικού αυτόχειρα μιας ολόκληρης γενιάς, το «Control» απαλλάσσει από το λούστρο του ροκ μύθου τη μορφή του Ίαν Κέρτις και περπατά χεράκι χεράκι με το «Jude» του Γουίντερμπότομ στην κατηγορία... θανατερό βρετανικό ψυχόδραμα. Η ομοιότητα του πρωταγωνιστή στις συναυλιακές σεκάνς προκαλεί ρίγη, ενώ θα συνιστούσα αυτοσυγκράτηση στο φινάλε, υπό τους ήχους του «Atmosphere». Όπως και να’ χει, βουρκώνεις με όλη αυτή τη μαυρίλα, την απομίμηση ζωής, το βρόγχο που πρέπει να πνίξει τα πάντα...»

Η ταινία «Control» του Anton Corbijn ξεκινά την προβολή της στις ελληνικές αίθουσες από αύριο. Και οι Killers τολμούν και διασκευάζουν Joy Division για τα credits τέλους του φιλμ με... επιτυχία!

The Killers - Shadowplay

Υ.Γ. Θα μπορούσε να είναι και post μέσα στο post, όπως αρέσκεται να λέει ο αγαπητός enteka. Πολύς ο ντόρος τούτες τις μέρες για τη διακοπή της εκπομπής του Guy Krief στο MAD TV, με αφορμή την προβολή ενός συγκριτικού βίντεο που, απλά, παρουσίαζε την εξόφθαλμη κλεψιά στη νέα «σύνθεση» του Φοίβου για τη Δέσποινα Βανδή. Ναι, αυτό το κομμάτι που από τη στιγμή που ξεκινάει σε κάνει ν’ απορείς αν συνέβη κάτι στον τραγουδιστή των Coldplay (ο κακός ο ψόφος ή κάτι σχετικό...) και γι’ αυτό το παίζουν συνέχεια στα ραδιόφωνα! Από τα βίντεο αυτού του link μπορείτε να κάνετε κι εσείς το «παιχνίδι» της σύγκρισης χωριστά, ενώ σε αυτό το post μπορείτε να δείτε το «επίμαχο» βίντεο της εκπομπής (R.I.P.) του Guy.

Και καλά, εκπομπές κόβονται (μέγα λάθος για τη φήμη ενός μέσου, συνολικά), τα πνευματικά δικαιώματα, από την άλλη, τι κάνουν; Τον παίρνουν (τον υπνάκο τους...); Διότι καλά είναι τα σλογκανάκια του στιλ «η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική», όμως, να μην παραγνωρίζουμε κι εκείνους που «πειρατεύουν» μια σύνθεση με σκοπό τα όχι και τόσο λάθρα κέρδη...

2 Comments:

Blogger tzotza said...

Ποσο δικιο εχεις με το τελευταιο σου σχολιο!!!
Αραγε ενημερωνεται κανενας official για το τι γινεται σε αλλες χωρες με το copy paste music τους?

καλημερα!

10:20 AM  
Blogger vague tourist said...

Τούτη τη φορά υπήρξαν ενέργειες. Απ’ όσο άκουσα...

3:02 PM  

Post a Comment

<< Home